Gondolatok Újpestről, és általában mindenről

Légrádi Péter Blogja

Légrádi Péter Blogja

Most változott meg sok minden...

2017. július 06. - Péter Légrádi

19510196_1414334975311774_5563450993990202791_n.jpgAzon kevesek közé tartoztam eddig, akik elfogadták az Újpest FC tulajdonosát, sőt, sok esetben szurkoltam is neki egy-egy dologban. Na ennek most lett vége. Természetesen a címer ügy miatt.

Úgy vélem, vannak olyan pozíciók, ahol a szakértelem, tapasztalat nem elég, ahol nem a profit és a haszon az egyedüli tényező, hanem szükséges elhivatottnak lenni, szükséges lelki többletet érezni az ügy iránt. Vagy legalábbis tudni ezt, ismerni, és megfelelni.

Az Újpest FC, mint hazánk egyik legpatinásabb klubjának tulajdonosának, és ügyvezetőjének lenni pontosan ilyen pozíció. Érezniük kellene azt, hogy mi az ami fontos. Fontos a hagyomány, fontosak azok a dolgok, amik összekötnek minket, újpestieket, szúrkolókat, hiszen mi is sokfélék vagyunk, de pont ezek a dolgok: a lila-fehér színek, a címer, a hőseink azok a dolgok, amik mindannyiunk számára ugyanazt jelentik, és megkérdőjelezhetetlenek.

Roderick Duchatelet és Gyarmati Eszter egy olyan pillanatban hozták meg ezt a botrányos döntésüket, amikor egy kvázi nyugalmi állapot volt, vége lett az igazolási stopnak, jöttek az új játékosok, rendeződni látszott a stadion-bérlés kérdése, olyan híreket is lehetett hallani, hogy sikerült az UTÉ-val is egy kicsit normálisabb kommunikációt megkezdeni (na ez is ér egy pár gondolatot, de majd máskor).

Nem tudni ki volt az értelmi szerző, ki volt a nagy újító, de gratulálok neki.

A tulajdonos és az ügyvezető ott követtek el egy sokkal nagyobb hibát, hogy akkor sem vették észre, hogy baj van, amikor az első nyilatkozat után (amiben bejelentette az ügyvezető, hogy tervezik a cserét), a gyorsan fellángoló ellenkezés hatására sem léptek vissza, és azóta sem reagálnak semmire ezzel kapcsolatban.

Érthetetlen, ostoba, és rendkívül gyerekes a hozzáállásuk. Olyan állapotot teremtettek maguk köré ezzel, hogy sosem látott egységbe forrt az újpesti szurkolótábor - ellenük.

Éppen most kormányozták magukat egy olyan helyzetbe, ahonnan nincsen visszaút. Innen már nem lehet jól kijönni.

Ha hideg fejjel gondolkozok kicsit, igazából teljesen érthetetlen is ez az egész.

És méltatlan - mindenki szempontjából.

1800.png

A bejegyzés trackback címe:

https://legradipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr1612645111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása